ساعات پاسخگویی : شنبه تا پنجشنبه - ساعت 8 صبح تا 4 بعد از ظهر

دفتر خدمات مالی : البرز- شهرستان کرج -میدان کرج- خیابان بهشتی- خیابان ادهم- طبقه اول اداری پاساژ وطن خواه-واحد 3

دفتر حقوقی :کرج -بلوار ۷تیر بعدازچهارراه به سمت کارخانه قند روبروی بانک مسکن نبش کوچه کربلائی صالح ساختمان کوثر ط ۳ واحد ۹​​​​​​​

۰

گروه خدمات مالی و مالیاتی کوروش

​دعاوی شرکت ها

دعاوی شرکت ها
دعاوی سهامداران و اشخاص ثالث علیه شرکت، مبنی بر ورشکستگی یا کلاهبرداری و دعوای شرکت، علیه این افراد یا شرکتی دیگر، از جمله دعاوی شرکت ها بوده که نحوه طرح آن، بسته به موضوع دعوا، با ثبت دادخواست یا شکوائیه از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می باشد. مرجع رسیدگی به دعاوی شرکت، بسته به موضوع آن، دادگاه حقوقی یا کیفری است.
شرکت ها، دارای شخصیت حقوقی هستند و همانند شخص حقیقی، می توانند، طرف دعوا قرار گیرند یا اقدام به طرح دعاوی حقوقی و کیفری، علیه شخصی دیگر، اعم از حقیقی یا حقوقی نمایند. دعاوی مربوط به شرکت ها، خاص خود آن ها بوده و نحوه طرح و مرجع رسیدگی مخصوص به خود را داشته که برای موفقیت در طرح دعوا علیه شرکت یا طرح دعوا توسط شرکت، علیه دیگری، باید با قواعد آن، آشنا بود.
مطابق ماده ۲۰ قانون تجارت، ۷ شرکت بصورت معین در این ماده قید شده است. شرکت سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیرسهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت نسبی و شرکت تعاونی تولید و مصرف.
· نکته: موسسات غیرتجاری، شرکت هایی هستند که در ماده مرقوم نامی از آنها برده نشده است.
دعاوی شرکت‌ها شامل چه مواردی می‌شود؟
دعاویی که برای شرکت‌ها به وجود می‌آید به دو دسته مهم حقوقی و کیفری تقسیم‌بندی می‌شوند. این تقسیم‌بندی به موضوع دعاوی مربوط می‌شود؛ بدین معنا که یک شرکت به عنوان یک شخص حقوقی ممکن است طرف دعوای حقوقی همچون مطالبه وجه و … قرار گیرد یا دعوای کیفری همچون کلاهبرداری و … که رسیدگی به هر کدام از آن‌ها شامل قوانین خاص خود هستند. پس از مشخص شدن نوع دعاوی با توجه به اینکه هر شرکتی، چه فعالیتی انجام می‌دهد و با چه افراد حقیقی یا حقوقی دیگر در ارتباط است ممکن است دعاوی مختلفی بروز کند. هر کدام از این دعاوی ممکن است مرجع یا نحوه رسیدگی متفاوتی داشته باشند.
انواع دعاوی شرکت‌ها :
· دعاوی مرتبط با تجار و اعمال ایشان مانند عملیات بیمه و صرافی، دلالی، معاملات، حمل و نقل، حق‌العمل‌کاری و …
· دعاوی مرتبط با شرکت‌های تجاری مانند تشکیل و انحلال شرکت‌ها، نحوه اداره آن‌ها، اختلافات میان شریکان و …
· دعاوی مرتبط با اسناد تجاری نظیر مطالبه وجوه اسنادی همچون چک، ابطال صدور اسناد تجاری و یا بی‌اعتباری آن‌ها
· دعاوی مرتبط با نظام ورشکستگی تجار که ممکن است ورشکستگی عادی یا تقلبی و یا حتی ورشکستگی به تقصیر باشد.
نحوه طرح دعاوی شرکت‌ها چگونه است؟
چنانچه موضوع دعوا، یک موضوع حقوقی باشد خواهان بایستی به دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه نموده و دادخواست حقوقی خود را ثبت نماید. در ضمن تمامی مدارک موجود نیز باید به همراه دادخواست پیوست گردند؛ اما ممکن است موضوع دعوا یک مسئله کیفری هم باشد. کلاهبرداری، سرقت و … از جمله این مسائل می‌باشند. در این صورت باید خواهان یا نماینده قانونی وی به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نموده و شکوائیه خود را ثبت و ارسال نماید. چنانچه دلایل یا مدارکی نیز در دست دارد باید ضمیمه گردد.
از آنجا که قوانین مرتبط با دعاوی شرکت‌ها بسیار پیچیده هستند بهتر است از وکیل خبره کمک بگیرید.گروه خدمات مالی و حقوقی کوروش شما را در این امر یاری می رساند.
مرجع رسیدگی به دعاوی شرکت :
از آنجا که موضوعات دعاوی شرکت‌های تجاری با همدیگر تفاوت دارند، مراجع رسیدگی به آن‌ها نیز متفاوت می‌باشند. از این رو، پس از طرح دعوی توسط خواهان یا وکیل قانونی او با توجه به حقوقی یا کیفری بودن آن، به مرجع رسیدگی صالح ارجاع داده می‌شود.
با توجه به جرائم مختلف، مراجع رسیدگی به آن‌ها عبارت‌اند از:
· رسیدگی به دعاوی مربوط به ورشکستگی بر عهده دادگاه مرکز اصلی است.
· دعاوی مربوط به داخل شرکت از جمله دعوا و اختلافات شریکان نیز توسط دادگاه مرکز اصلی شرکت مورد بررسی قرار می‌گیرد.
· رسیدگی به شکایات اشخاص ثالث نسبت به شرکت آن هم در زمان حیات حقوقی شرکت توسط دادگاه مرکز اصلی شرکت رسیدگی می‌گردد.
· دعاوی طرح شده از سوی اشخاص خارج از کشور که ناشی از تعهدات شرکت می‌باشد باید در دادگاه محلی شعبات رسیدگی گردد. در غیر این صورت به مرکز اصلی ارجاع داده می‌شود.
· دعوای مربوط به اموال غیرمنقول نیز در دادگاه محل مربوطه بررسی می‌شود.
 
​​​​​​​

با ما در ارتباط باشید

سید رفیع زمانی

سبد خرید